Great Black

Direktlänk till inlägg 29 maj 2013

De hittar inget fel!

Av Maja Fredriksson - 29 maj 2013 09:09

Igår åkte jag till Strömsholm för att lägga in Link. Efter att de klämt igenom hela hunden beslutades det att man skulle ta blodpover av alla dess slag, skiktröntga samt göra astroskopi. Han hade rejält ont i alla leder fram, bogar, armbågar och karpusleder samt alla muskler.


Sen igår eftermiddag ringde de och tyvärr hade de inte fått provsvaren ännu, de kommer först på fredag tydligen. Ett akutfall gjorde även att astroskopin blev framflyttad till nästa onsdag, den 5 juni. Skiktrönten visade ingenting, inga skador i varken leder eller bråsk.


När jag hämtade honom fanns dessvärre inte ortopeden på plats längre men ska prata med henne när provsvaren kommer. Om de inte hittar något fel, vad fan är det då? Vi har försökt leta på på nätet och hittat en blogg vars ägere skriver såhär:


Hon hade INTE ARTROS utan en kraftig, kraftig inflammation. Och det har hon gått med i ca 1 år! Förmodligen har hon fått det pga av någon skada.


Förhoppningsvis är detta något som blodprovet ska visa. Vi kämpar vidare och håller tummarna att Link ska få rätt behandling och bli frisk snart!


 
 
Cari

Cari

29 maj 2013 09:25

Ush vad jobbigt att inte veta!! Hoppas verkligen blodproven visar något och att han får behandling som fungerar snabbt! Och så klart att det inte är något allvarligt!!!

http://www.topdog.se

 
Marie

Marie

29 maj 2013 09:29

Fy va tråkigt Maja! Minos hade ju inflammation i alla sina leder och ömmade rejält vid undersökning på vissa punkter, men det märktes endast 2 ggr genom väldigts snabb övergående hälta (typ samma dag) och vid ex sök/uppletande då jag ej tyckte han "tog i" som vanligt då han sprang ut på skicken (man märkta liksom att viljan fanns, men galoppen gick liksom trögare på nåt sätt). Han behandlades med "dunderkur" av cortison (som han tyvärr blev dålig av/inte tålde) och sedan koppelvila och smärtstillande/inflammationshämmande tabletter. Blev ju bra så småningom. Vet ej egentligen orsaken, kan ha varit fästingrelaterat, de gick aldrig in i leden o tog vätska (pga att behandlingen skulle ändå varit densamma). Hoppas verkligen att Link blir bra snart!

http://ww.123minsida/Minos

 
Karin

Karin

29 maj 2013 09:47

Pixel har haft ungefär liknande problem. Inget sågs på röntgen, men nedsatt rörelseförmåga (stenhårda muskler) och såklart ONT när vår ortoped kände igenom henne (blev chockad själv över hennes kraftiga reaktion) Inflammation i knäled och höft som sedan pga att hon avlastade själv gjorde att även ryggmusklerna inte var helt okej (då var jag livrädd för det skulle vara L7S1) det var först då när jag kände igenom ryggen själv märkte att ngt var fel och det är ju typiskt vallhundar att inte visa tidigt när de har ont utan det har en tendens att skena iväg... Hon blev iaf bra med rehab, muskelavslappnade/smärtstillande och inflammationshämmande läkemedel.
Antar att de tagit blodprover, fästingrelaterade, det gjordes iaf på min.
Hoppas Link kommer igång snart och är fit for fight igen.

http://trice.se

 
Maja Fredriksson

Maja Fredriksson

29 maj 2013 10:09

Ja det var det första vi tog för 10 veckor sedan, blodprov mot fästingsjukdomer, men inget syntes då. Tror dock inte att de kollade efter inflamationer...

Marie, jag har ju inte märkt någon synlig hälta på Link egentligen, vi har ju tränat sök och massa under vintern. Men efter ett hårt träningspass såg jag en förändring från skritt till trav t.ex Nu tror jag han haltar då han inte har några som helst muskler kvar efter alla vila. Ska prata med veterinären på fredag, hoppas vi kommer fram till en lösning.

http://www.greatwarrior.bloggplatsen.se

 
Marie

Marie

29 maj 2013 11:57

Ps har Link någon vätska i sina leder? Det hade Minos i början när ortopeden undersökte honom grundligt! (Kom på att det var Rimadyl full dos han fick, kom just på vad det heter). Gav honom också koncentrerat Glucosamin i tablettform köpt hos Ultuna djursjukhus/ alt apotek)

http://www.123minsida.se/Minos

 
Maja Fredriksson

Maja Fredriksson

29 maj 2013 22:00

Ingen vätska. Han har gått på rimadyl ett bra tag nu samt tillskott.

http://www.greatwarrior.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maja Fredriksson - 22 december 2017 19:47

Tycker det blir svårare och svårare att sätta mål. Tror mycket beror på att jag inte vet om jag får all tid jag vill och behöver... Men vi gör ett försök!   Link's mål: Nose Work NW1   Jamie's mål: Agility Uppflyttad till agility...

Av Maja Fredriksson - 21 december 2017 21:54

Det har inte blivit många inlägg här i bloggen men jag känner ändå att det är kul att spara målsättningar och utvärdera tävlingsåret. Det har inte blivit många tävlingar under året och egenligen inte många mål uppfyllda...   Links mål: Bruks ...

Av Maja Fredriksson - 12 juni 2017 20:15

Carroll's Rei 4 Sugarwind     Ras: Australian Shepherd Född: 2017-06-12 Vikt:  Höjd:  Färg: Blue merle vit och tanÖgonfärg: Bruna Svans: Kuperad Ögon: Bruna HD: ED: Övrigt:   SKK reg: SE14164/2018 ASCA reg:   Mor: Car...

Av Maja Fredriksson - 1 januari 2017 12:54

Då var det dax att planera och sätta upp lite mål för 2017 års tävlingssäsong. Ibland känns det lite deppigt att inte kunna sätta de mål vi önskar, samtidigt som det skapar det nya utmaningar.    Links mål: Bruks Uppflyttad till elitspår ...

Av Maja Fredriksson - 27 december 2016 22:43

Idag har vi hunnit med både ett skyddspass för Jonas och sedan träffat alla amerikanska aussies i vallhagen. En underbar hunddag från 10-16!    Började med att möta upp Emma och Petri för att köra skydd med Jamie och Nisse för Jonas. Det var läng...

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards