Great Black

Direktlänk till inlägg 4 juni 2012

Härliga valldagar

Av Maja Fredriksson - 4 juni 2012 14:51

Torsdag och fredag förra veckan spenderades ute i Lillkyrka för att valla in ett gäng kor. En grupp på 7 som går i en hage där man kan göra långa hämt, träna i en lite mindre del samt få till dolda hämt då halva hagen är en stor kulle. Djuren är vana med hund men inte direkt invallade så de är lite springiga och vi ha valt att jobba ihop med hundarna till en början. På så sätt hoppas vi att de inte lär sig sätt fart och springa över hundarna utan blir trygga. De svara fint på djuren och första passet såg ut såhär när Pippi föste och Link valde att ligga som hållhund och trycka.



I lördags åkte jag till Erika i Finnerödja, Laxå för att träna på hennes tackor. Link fick jobba på bra och hela tiden hålla sig i rörelse då de gärna ville stångas och försvara sina lamm. Efter ett tag fick han ett fin tempo och flyttade fint. Det var betydligt svårare att fösa.


På kvällen åkte vi och hälsade på bästa Linda med flock! Otroligt fint bor de med fåren in på husknuten. Link fick även äran att träffa deras nya ankor. Det blev ett kort och lugnt möte då ankorna inte träffat hund innan och vi ville absolut inte stressa upp de. Link skötte sig jättefint. På kvällen blev det grillat, vilt i sällksap av Linda och Sanna med sambos. Mycket trevligt! Det gör jag gärna om!


Igår, söndag, var jag och Erika till Lillkyrka utanför Örebro och tränade hos Ann-Charlott på Kärsta Södergård. En otroligt fin gård med fantastiska marker och fina djur. Det var riktigt kul och nyttigt att träna där! Några fokuspunkter jag ska fundera över och lägga upp träning runt är:


  • Träna vänsterhämt. Hålla ut och överflanka.
  • Små förflyttningar i fösning, speciellt i drag.
  • Träna fålla in. Små förflyttningar och ett markant stopp!

Ska även få in en fin tempoväxling i hämtet och slippa lägga in ett stopp där, speciellt om jag senare ska köra på nöt. Han går mycket finare och påverkar djuren helt annorlunda när han arbetar på det sättet. Håller han däremot avsåndet fint spelar det ingen roll.


Idag har vi varit hos Malin i Sala och tränat dels på nya fina tackor men även två svängar på ankor. Första rundan jobbade han lite sådär, dåligt fokus och attityd, inget direkt intresse. Han blickade även ett par gånger över mot fårhagen. Andra passet hos ankorna såg mycket bättre ut. Lugnt och fokusert och mycket bättre tempo.


Malin körde med sin aussietik Tessla. Mycket fin tjej som visade många fina sidor i hagen. Nu gäller det bara för matte att vara tydlig och konsekvent. Kommer bli toppen det där, ska bli så kul att se deras framsteg.


Ikväll är det vallträning hos oss i Grillby. Får se vad vi hittar på för upplägg då. Ska försöka hinna med några pass nöt och på fredag blir det ankvallninging igen. Inte många dagar kvar till Tyskland. Ska bli så spännande.

 
 
Jossan

Jossan

4 juni 2012 16:34

Oj va ni är duktiga, kul att se filmklipp.

http://http::/josefineochhunderiet.blogspot.com

 
Mariah med Redo

Mariah med Redo

13 juni 2012 10:13

Hej! Härligt att se våra djur gå så lugnt och fint med era hundar. Ni får valla på hur mycket ni vill. Hojta bara till om ni vill hem till gården och köra på andra djur och lite svårare hagar! Lycka till i Tyskland!

http://teamredo.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maja Fredriksson - 22 december 2017 19:47

Tycker det blir svårare och svårare att sätta mål. Tror mycket beror på att jag inte vet om jag får all tid jag vill och behöver... Men vi gör ett försök!   Link's mål: Nose Work NW1   Jamie's mål: Agility Uppflyttad till agility...

Av Maja Fredriksson - 21 december 2017 21:54

Det har inte blivit många inlägg här i bloggen men jag känner ändå att det är kul att spara målsättningar och utvärdera tävlingsåret. Det har inte blivit många tävlingar under året och egenligen inte många mål uppfyllda...   Links mål: Bruks ...

Av Maja Fredriksson - 12 juni 2017 20:15

Carroll's Rei 4 Sugarwind     Ras: Australian Shepherd Född: 2017-06-12 Vikt:  Höjd:  Färg: Blue merle vit och tanÖgonfärg: Bruna Svans: Kuperad Ögon: Bruna HD: ED: Övrigt:   SKK reg: SE14164/2018 ASCA reg:   Mor: Car...

Av Maja Fredriksson - 1 januari 2017 12:54

Då var det dax att planera och sätta upp lite mål för 2017 års tävlingssäsong. Ibland känns det lite deppigt att inte kunna sätta de mål vi önskar, samtidigt som det skapar det nya utmaningar.    Links mål: Bruks Uppflyttad till elitspår ...

Av Maja Fredriksson - 27 december 2016 22:43

Idag har vi hunnit med både ett skyddspass för Jonas och sedan träffat alla amerikanska aussies i vallhagen. En underbar hunddag från 10-16!    Började med att möta upp Emma och Petri för att köra skydd med Jamie och Nisse för Jonas. Det var läng...

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards