Great Black

Direktlänk till inlägg 18 juni 2012

Snubblade på målsnöret MEN vilken resa!

Av Maja Fredriksson - 18 juni 2012 19:10

6 dagar senare, 17 timmars sträck körning och över 300 rullade mil är vi åter hemma i Sverige igen. För en vecka sedan åkte jag och Sanna till Tyskland för att tävla vallning. Efter en mellanlandning i Danmark började bergsbestigningen i Tyskland och till slutmålet S Bar L i Hösbach.


Resan gick bra. Tusentals långtradare och branta backar som tvingade gubbilen att köra på 3:an i uppförsbackarna på Autobahn.  Trötta och förväntansfulla somnade vi ganska tidigt på onsdagskvällen i vårt tält.

Under fyra dagar har vi sedan haft både AM och PM trials, på nöt, får och anka.  Jag valde att anmäla till ungefär 3 runs per dag då de totala 24 hade blivit på tok för dyrt. Svårt att välja ut vilka man skulle anmäla till men målet var i alla fall att ta Link upp i advance på alla djurslag.


I ASCA tävlar man i tre olika svårighetsgrader, likt agility. Started, Open och Advance. Det krävs två leg (likt pinne/1:a pris) i varje klass, för två olika domare för att bli uppflyttad till nästa klass. För att bli Working Trail Champion krävs det totalt, 6 leg på anka, 6 på får och 6 på nöt.


Under de två första dagarna var det E-banan på får och nöt och A-banan på anka. De två sista dagarna kördes B-banan på samtliga djurslag. Det var riktigt kul att få se hundarna på E-banan som jag tycker kräver mer av både hund och förare. Tyvärr var det en del som avstod att tävla den banan och istället valde att köra de lättare under helgen, synd.

Ankorna var en mix och kändes betydligt tåligare än de löpankor som jag tidigare sett vallats på. De här tog sig fram lättare och hade heller inte någon stress eller speciella drag. De höll kanske inte ihop lika bra MEN det gjorde ju även att hunden fick jobba för att flytta de. Riktigt positivt överraskad då jag annars inte gillar att man vallar på ankor, de känns så himla ömtåliga.


Fåren var också olika blandningar. Grupper om 3-4 får. Hade nog hellre sett grupper om 5. De hade absolut fart under benen men gick fint om hunden flyttade de fint och gick även till föraren och var trygga med det. Hade hundarna svårt med att plocka bort och fösa så kunde några grupper bli klistriga på föraren. I det stora, riktigt bra får.

Nötterna är en helt annan historia. På tävlingen användes grupper om tre djur och till min stora besvikelse använde de en ko med sin kalv plus en kviga. Har aldrig hört att man använder kor med kalvar att valla på, känns absolut inte bra. Kossan försvarade sin kalv och kalven var inte alls med på att bli runtvallad och ville ofta gå tillbaka in i fållan. Dessutom höll inte kvigan ihop med de andra två. I vissa grupper användes tre kvigor och de var fantastiskt fina att valla på. Det hela slutade alltså med ett stort lotteri, fick man en bra grupp gick rundorna oftast fint och snyggt, annars var det i stort sett bara att fålla in på en gång. Riktigt tråkigt då folk både åkt långt och betalat mycket!


Hur såg då Links runs ut?
Torsdag

Sheep                open                 Q - 94
Ducks                 advance            Q - 93
Ducks                 advance            Q - 106
Cattle                 open                 38


Fredag
Sheep                advance            81
Sheep                advance            Q - 102
Cattle                 open                 Q - 92


Lördag
Sheep                advance            Q - 103
Sheep                advance            Q - 109
Cattle                 open                Q – 108


Söndag
Cattle                 advance            53
Cattle                 advance            Q – 91


Vi hade turen att få tre bra nötgrupper och tyvärr två med kalv och resultaten blev även därefter. Är otroligt stolt och även överraskad över Links insatser på nötterna. Visar både pondus, djurkänsla och mod. Link var lite väl olydig de första dagarna och hade ett något högt tempo. Hans team låt var nog Queen med Don’t stop me now, ungefär så kändes det. Inte vårt bästa med andra ord.



Vi såg många fina hundar under helgen. Många om inte de allra flest hade fin djurkänsla, fina avstånd och otroligt fint samarbete och kontroll.  Tror bara jag såg någon enstaka rusning under hela helgen vilket glädjer mig otroligt mycket! Inga bitningar eller onödig stress på något djurslag. Några hundar utmärkte sig över de andra men överlag var nivån långt över vad jag sett tidigare, riktigt kul att se. Den höga nivån på hundarna visade sig även på resultaten. Många låg över 100 poäng och några fick riktigt fina poäng på över 120 i de högre klasserna.


Link snubblade på målsnöret och saknar alltså ett leg i cattle för att erövra sitt WTCH. Men jag är så otroligt nöjd över min hund!! Av 12 rundor gjorde vi 9 kvalificerande! Vi blev även High in Trail Open och High in Trail Combined non WTCH.

 

Nu är i alla fall jag trött (Link känns mer taggad och träningssugen än någonsin) efter en veckas utomlandstävling. Vi har haft en otrolig bra vecka med många fina upplevelser. Såklart har vi också filmat en del. Får se om vi orkar klippa ihop något under veckan.


Måste även passa på att gratulera Links bror Vegas som tillsammans med matte Malin har tagit cert i spår! Herregud vad de är bra! Vilket härligt team de är! Nu är vi bruksinspirerade och söket bara måste börja tränas igen!


GK VALLH PR KORAD LP1 LP2 LP3 SE LCH

Sugarwind’s A Great Warrior

ATDds OTDc


 
 
Tina &co

Tina &co

18 juni 2012 19:30

Stoort Grattis till dig o Link! Så e det jämt vilken titel det än gäller nästan,, Sista det får man vänta längre på,, men den som väntar på något gott....:)

http://www.bluewingfires.com

 
Ingen bild

Mackan

18 juni 2012 19:44

Vilken lyckad resa! Lät som fina djur förutom ena gruppen nötter.
Stort GRATTIS!!

 
Maja och Link

Maja och Link

18 juni 2012 19:51

Vart tyvärr 3-4 sådana grupper med ko och kalv. Men vi fick i alla fall turen att få de andra grupperna med och visa vad vi kan.

http://www.greatwarrior.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

18 juni 2012 20:13

Wow, vad bra ni är! Grattis! Lyckad resa låter det som.

http://minaess.blogspot.com

 
Mia

Mia

18 juni 2012 20:33

Grattis till era fina framgångar, vilket kvitto på er träning :)!

http://k9konsulten.wordpress.com

 
Marie L

Marie L

18 juni 2012 20:43

Stort grattis, va kul att det gick så bra och vilka fina resultat, snart champion:-) Häftiga bilder på Linken in action oxå!

http://www.123minsida.se/minos

 
Mikaela & Thing

Mikaela & Thing

18 juni 2012 20:56

Grattis grattis!!! Vilken helg! :)

http://flox.bloggplatsen.se

 
Erica

Erica

18 juni 2012 21:38

Varmt Grattis! Ni är grymt duktiga ju!!!

Kram Erica

http://www.alsjobergets.se

 
Monica Johansson

Monica Johansson

18 juni 2012 21:53

GRATTIS till alla fina framgångar! Och skönt att resan gick bra! Välkomna hem!

http://perro-bella.dinstudio.se

 
Ingen bild

Blomman

18 juni 2012 22:54

Vad duktiga ni är!!

 
Sofie

Sofie

19 juni 2012 08:57

Grattis till alla framgångar! Grymt jobbat :)

http://aussiemonster.wordpress.com

 
Anna

Anna

19 juni 2012 10:04

WOW Grattis!

http://www.maybetails.se

 
Anne-Lotte Prøhl

Anne-Lotte Prøhl

19 juni 2012 10:14

Stort tillykke med de fine resultater. Link (og dig selvfølgelig!) var bare så god!!!

Det var godt I var så heldige at få så mange gruppe med kvier, så I kunne få de fine resulater med hjem.

Håber vi ses igen en dag (og en skam jeg ikke fik sagt farvel til Jer inden i kørte)

http://bricksite.com/paintedmagic

 
Ingen bild

Stina o Trolla

19 juni 2012 11:25

GRATTIS till allt. Kan inte dessa titlar men fattar att det ni gjort är en stor prestation.Själv ska jag väl låta Trolla göra en liten stegförflyttning ;=))))))))))

 
Ingen bild

Merja

19 juni 2012 17:34

Så imponerad av era bedrifter! Stort grattis!

 
Anna

Anna

20 juni 2012 16:28

Grattis! Ni är grymt duktiga!

http://Daltondoc.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maja Fredriksson - 22 december 2017 19:47

Tycker det blir svårare och svårare att sätta mål. Tror mycket beror på att jag inte vet om jag får all tid jag vill och behöver... Men vi gör ett försök!   Link's mål: Nose Work NW1   Jamie's mål: Agility Uppflyttad till agility...

Av Maja Fredriksson - 21 december 2017 21:54

Det har inte blivit många inlägg här i bloggen men jag känner ändå att det är kul att spara målsättningar och utvärdera tävlingsåret. Det har inte blivit många tävlingar under året och egenligen inte många mål uppfyllda...   Links mål: Bruks ...

Av Maja Fredriksson - 12 juni 2017 20:15

Carroll's Rei 4 Sugarwind     Ras: Australian Shepherd Född: 2017-06-12 Vikt:  Höjd:  Färg: Blue merle vit och tanÖgonfärg: Bruna Svans: Kuperad Ögon: Bruna HD: ED: Övrigt:   SKK reg: SE14164/2018 ASCA reg:   Mor: Car...

Av Maja Fredriksson - 1 januari 2017 12:54

Då var det dax att planera och sätta upp lite mål för 2017 års tävlingssäsong. Ibland känns det lite deppigt att inte kunna sätta de mål vi önskar, samtidigt som det skapar det nya utmaningar.    Links mål: Bruks Uppflyttad till elitspår ...

Av Maja Fredriksson - 27 december 2016 22:43

Idag har vi hunnit med både ett skyddspass för Jonas och sedan träffat alla amerikanska aussies i vallhagen. En underbar hunddag från 10-16!    Började med att möta upp Emma och Petri för att köra skydd med Jamie och Nisse för Jonas. Det var läng...

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards