Great Black

Alla inlägg den 18 februari 2013

Av Maja Fredriksson - 18 februari 2013 10:00

Achilles har bott hos min bror Kalle och hans tjej Linn i över en månad. Det har gått väldigt bra och han har stormtrivts över att få vara själv! Vi har träffat de då och då för en promenad. Tyvärr så gick Achilles plötsligt ner i vikt, väldigt mycket och väldigt fort, bara över 1-2 veckor. Orolig över diabetes eller ännu värre njurarna så åkte jag till veterinären i förra veckan. Alla värden visar på att han frisk, vilket är skönt. Nu bor han hemma ett tag och ska försöka göda upp honom och ta ytterligare några prover. Vi håller tummarna! Annars är han precis som vanligt, pigg, glad och surgubbe ibland!



Linn, Kalle och Achilles


I tisdags hände något konstigt. Jag besämde mig plötligt för att ta hem en av Sannas valpar. Links syster Thing har haft valpar på Sugarwind's Kennel och jag har ju varit där en hel del. Inte haft en tanke på att ta en valp utan velat vänta efter en Linkavkomma. Men det har hela tiden varit något speciellt över den här tiken och i tisdags kände jag att jag nog är dum som inte tar henne. Jag har ju väldigt svårt att hitta hundar som jag gillar och som passar mig och mina önskemål och sedan även gilla en valp i just den kombinationen.

Så nu bor det en liten svartvit tik här hemma. Namnet blev bestämt igår och det blev en liten Jamie. Än så länge känns hon mycket mer självständig och modig än vad Link var. Mycket mer nyfiken på både hundar och människor. En kavat liten tjej!



   


Då det har kommit tung blöt snö är det nästintill omöjlig att få till bra sökpass så just nu ligger fokus på lydnaden. Fick till två roliga pass i helgen när Malin var här. Träningsupplägget har lagts om en aning och nu är det 75% kedja som gälller och 25% detaljer. Kommendering såklart men kanske lägga den vid detaljträningen för att öka motivationen vid kommendering genom snabba belöningar för detaljer.



Link

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards