Great Black

Alla inlägg den 3 maj 2015

Av Maja Fredriksson - 3 maj 2015 09:50

Senare delen av våren har verkligen bjudit på sol, ljusa kvällar och hundträning. Jamies fokus har legat på rapporten och Links på söket. Lite vallning där emellan har vi också hunnit med men inte i någon större utsträckning.

Efter träningstävlingen den 12 april har vi fått till en hel del bra träning med Jamie. Inte lika många som planerat men allt från, frispår, längd, liggtid och med andra hundar. Nästa helg är det dax för debut och även om vi (läs jag) inte känner mig helt förberedd så ska vi ut och ge det en chans! Vi vill vara med, hejja på rapportligans övriga ekipage och prova på! Tävlingarna ser vi som träningspass där vi lägger ihop alla delar som vi tränat på, längd, liggtid och andra hundar. Det ska bli både kul och spännande!

Uppladdningen sista veckan ser lite annorlunda ut. I helgen bor Jamie hos Bella fredag-söndag med agilitytävlingar på schemat! Bygga relation med medföraren, check! Igår tog de pinne och blev uppflyttade till agilityklass 2! Idag tog de en pinne i hoppklass 1 och kan därför lägga till sin första titel i namnet!


AgHD1 Sugarwind's Black Diamond




På måndag kör vi en längre sträcka för att få in längden i benen, onsdag blir det frispår där vi bygger på jakt för att bygga motivation och sedan blir det vila torsdag och fredag innan helgens tävlingar!


Övriga gänget i Rapportligan är i Dalarna i helgen på läger! Så avundsjuk då det alltid är så kul att träna och umgås med detta gäng! Bra träning, underbar stämning och fantastisk mat! Passade på att klippa ihop en liten filmsnutt från lägrehundarna, Quick och Taylors debut den 25 april på Enköpings Brukshundklubb. Duktiga hundar och förare! STrot grattis!



Link har fått träna en del sök, dock med få figgar (ofta bara med Bella). Jag anser dock att det är bättre med 5-6 skick än inga alls! I fredags fick han prova på detta:

1. Station 1 - Skallmarkering (två omgångar)
2. Station 3 - Skallmarkering (50 skall)
3. Station 2 - Skallmarkering (tills jag kom ut och kallade in)

4. Tomt
5. Station 1 - Direktbelöning/Backa bort


Var inga problem att bryta och kalla in från markering så det behöver vi inte träna mer. Nu ligger fokus på minst 50 skall och sedan att jag kommer ut men att figgen belönar för att inte få några avbrott eller "påhopp" ute hos figgen.

Link går fortfarande lite väl djupt på vissa slag (70-90meter) men han slår framåt. Så lite mer station 2 och 3 samt tomt. Framöver hoppas vi få till lite längre och mer tävlingsliga rutor och upplägg!


Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards