Great Black

Alla inlägg den 2 maj 2010

Av Maja Fredriksson - 2 maj 2010 22:34

I Lördags morse åkte jag och Malin till klubben med nyduschade hundar och mötte upp Sanna. Det var utställning på Enköpings BK för en för vår ras officiell domare. Link skötte sig kanon och började med att vinna över Vegas, (var bara två hanar). Sedan fick han gå mot moster Älva, domaren hade väldigt svårt att avgöra men tillslut tog Link hem BIR. I Bruksrasklass blev han sedan BIS 3.



Domare för dagen var Per-Erik Wallin.

Links kritik: En verklig working dog med underbara flytande rörelser. Vackert huvud och uttryck. Utmärkt hals och lång bröstkorg. Sunda ben och tassar. Bra förbröst, vänligt temperament. Visar sig väl.

 

  


Sedan fick jag springa upp till lottningen för lydnaden. Drog nummer två och hann inte mer än ställa ifrån mej väskan innan det var dax för platsliggning. Vi fick ligga 4 och 4 och båda gick lugnt och fint. Link har ju nån form av seperationsångest och tyvärr har vi fått lite gnäll och på appellen så gick han även upp från platsen. Detta har vi därför träna om under hela vintern och våren. Vi har hakan i backen och nu ville jag testa av honom. Han la sig fint och låg bra men vid ca. 1 min började han vinda och satte upp huvudet. han låg dock lugnt och stilla och lät ingenting. Precis innan TL kallade tillbaka oss la han ner huvudet igen, verkligen bra tajming.



  

1:a pris med 183.5 poäng


Idag åkte vi till Västerås för att tävla i hoppklass 1 med Jerry och Link. Även Pia var där med Elliot som tog sista pinnen och är uppflyttade i hoppklass 2! Grattis!


Jerry var först ut och rev tyvärr 2 hinder. Annars följde han mej bra och har som vanligt ett jäkla tryck! Gick i mål på tiden 25 sekunder. I lopp två tog djävulen i honom över och han gjorde väl inte ett ända rätt. . .


Hur gick det för Link då?



Vi har haft en grymt lyckad helg med BIR, 1:a pris i lydnad och första pinnen i hoppdebuten! Nu är vi trötta och imorgon blir det helt klart en vilodag!


  

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards