Great Black

Alla inlägg den 2 september 2012

Av Maja Fredriksson - 2 september 2012 19:41

Eva påpekade för ett tag sedan att man märker när det närmar sig tävling, för då tränar vi som galningar. Det ligger väl något i det. Då vi gärna håller på med alla möjliga och omöjliga grenar som agility, lydnad, spår, sök, vallning mm. så är det svårt att hinna med allt på en gång, än mindre fokusera för tävling på samtliga. Vi försöker därför dela upp träningen och såklart blir det hårdträning när en tävling är utsedd!


I vintras/våras satsade vi på lydnaden och söket. Vi hann knipa både ett lydnadschampionat och en uppflytt till högre.


Under sommaren har det blivit väldigt mycket vallning, både ASCA, VP nöt och IK1 får. Tyvärr kom vi aldrig till start i IK1 vi inte känt oss redo. Idag var vi till Bråfors och kikade på den tänkta debuten och jag fick både pos. och neg. vibbar. Tror vi med lite mer träning skulle kunna genomför det helt ok MEN det verkar svårt att få ett 1:a pris. Inga större missar där inte.

Agility har det inte blivit mycket alls av dessvärre. En sport som jag själv älskar men som enligt mig är en sommarsport! Det ska vara sol, gränt gräs och fikapauser med underhållning! Vallning har tagit mycket tid och det är föst nu som vi har lite tid över. Vi fokuserar på att träna in ett stopp på balansbommen och ska försöka oss på att få till två pinnar i agilityklass 2. Vore så kul att få tävla enbart klass 3 nästa år.


Nu under hösten har jag bestämt mig att återigen ta tag i söket! Det finns en del bitar i sökskogen att arbeta på. Vi måste få till säkrare framslag, köra längre rutor med fler tomslag och få till det där första jäkla hörnet! Igår fick Link en helt ny ruta ca. 100m med tre figgar utlagda.


Skick 1 - Träff, lösrulle, ingen belöning
Skick 2 - Direktbelöning

Skick 3 - Tomt

Skick 4 - Tomt

Skick 5 - Tomt

Skick 6 - Tomt

Skick 7 - Tomt

Skick 8 - Tomt

Skick 9 - Tomt

Skick 10 - Direktbelöning


Han jobbar fint MEN har svårt för andra hörnet som ligger i medvind. Det är inte första gången. Det måste vi ta tag i! Sedan tycker jag att han drar något framåt i rutan och går inte alls lika djupt på motvindssidan. Vi har analyserat passet och har en plan för nästa träningspass.


Efter skogen åkte vi till klubben för lydnadsträning. Nu börjar jag känna mig trygg i samtliga moment UTOM frammåtsändandet. Det är en bit kvar där kan man säga, men vi jobbar på!


Kan det börja osa tävling? Kanske. . . .



Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards