Great Black

Alla inlägg den 11 januari 2010

Av Maja Fredriksson - 11 januari 2010 14:51

Igår packade vi väskorna och åkte iväg till Marre och hälsade på hennes får. Gunnar från Crofter Holdigs Kennel var där för att hjälpa både hundar och förare inne i hagen.


Gud så kul det var!! Nu måste man ringa pappa och kolla om vi kan köpa får till sommaren!


Först tyckte Link att fåren var lite läskiga och skällde ett par gånger för att bygga upp lite självförtoende. Sen kom han på att fårskit är himla gott. Men så fort kopplet åkte av så blev han mer och mer intresserad och focuserad. I början var det lite jobbigt att ha en skock får mellan sig och matte och dessutom en konstig farbror med en pinne som sprang efter honom men det jobbade han sig igenom fint! Ingen tendens att gå på fåren alls , bara några ryck och skall för att skrämma.


      


Ibland gick det lite för fort!


Här kommer två filmer från dagen. Detta är alltså min och Links första gång i en fårhage. Men jag är nöjd med vår insats och är himla sugen på att fortsätta.




Idag var Sanna och jag iväg till ReDog och Stefan Rosén i Västerås. Vi hade bokat tid för en friskvårdsbesiktning då jag under en tid misstänkt att Achilles har ont, helst i bakbenen. . .även Älva skulle kollas igenom.

Jag började funderar redan i somras då han plötsligt började riva hopphinder och springa förbi A-hindret på agilityplanen. Senare har han börjat morra om Link kommit för nära, fått problem vid kloklippning och nu senast ogillat att man sätter på resåren runt bakbenen när man sätter på täcket. Ett besök var därför en självklarhet.


Domen

Assymetri i bakbensrörelser.

Tendens till kort steg på högerbak och liten avlastning på stående position.

Posturala reflexer u.a och bra musklad men ont vid palpation av L6-L7/S1 (ryggslutet) område och ogillar maxextension av bakbensröreler i  båda riktningarna. Reagerar på belastning av främre ledbandet men är tillräckligt stabil för att inte vara rupturerat. 


Kan vara lindrig putrition av disk(er) i ländrygg eller ledbandet i höger bakben.


Achilles ska nu röntgas för att se hur ryggen och ledbandet ser ut och därifrån fortsätta utredningen. Under tiden ska vi åka och "vibba" 2 ggr i veckan, undvika hopp samt äta kosttillskott. Använda värmade täcke flitigt! Återbesök om 5 veckor.


Min fina lilla Terrier!

  


Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards