Great Black

Alla inlägg den 30 januari 2010

Av Maja Fredriksson - 30 januari 2010 20:41

Igår var Malin och jag till ridhuset för första gången! Vi har bestämt oss för att ta tag i träningen och styra upp effektivträningstid, kanske inte det bästa sättet för ekonomin men riktigt bra för motivtionen. Vad skönt att kunna träna hund utan vantar, utan iskalla tår och med gott samvete när man lägger hunden för att vila.


Denna gång hade vi bara hyrt ridhuset för en timme och oj vad fort en timme går. Vi började med lite handling. Går kanon, Link läser mina rörelser och mitt tempo precis som jag vill! Sedan blev det ett nytt försök på rutan (började ju lite smått i somras), krypträning och sist lite cirkeldirrigering.


Achilles som fortfarande går på utredning om det är hans rygg, knä eller överansträning och därmed korta muskler får varje fredag simma och sedan vibba, igår var första passet. Oj vad han tycker det är roligt att simma, ville inte gå upp. Men nog såg man skillnad på hans bentag i bakbenen.


Idag tog vi sovmorgon för att sedan möta upp Anna/Doc, Sofie/Tristan och Camilla/Choise och Chenin. Ett helt aussiegäng pulsade ut i skogen i minus 10 grader. Vi började med uppletande men där stod vi över, har inte börjat träna in detta moment än. Efter det körde Malin och jag markeringar. Link fick börja och målet med dagen var mängdträning på kortavstånd, där vikten låg på att hålla fast rullen ända in i fotposition. Gick bra, bara ett tapp som resulterade i uteblivet påvis. Kanon fart ut, tog rullen bra och sedan någorlunda framslag in till mej. Helt klart nöjd med dagen pass.


Efter skogen skulle vi kört lydnad men motivtionen svek, blev lite hundbus istället.


Malin och jag har ju också hunnit med ett riktigt bra varsitt ytpass, inomhus. Var ute på min bondgård och la upp ett pass om 11 figuranter och totalt ett ytsök på 40-50 min. per hund. Var verligen toppen att få till ett långt pass med många figaranter, det är då man verkligen får chansen att se hur hunden jobbar.

Vi hade helt dolda, höga, oåtkomliga och öppna figgar. Konstiga underlag, mörker, trappor och klätterträng. Var så himla kul! Link skötte sig kanon, hade svårt med ett skick när Malin satt i en traktor, men han visade tydligt att han hade henne inom en radie på 3 meter men kunde inte visa exakt. Körde bara hitta övningar med massa bus och lek, verkligen motivationshöjande!

     Vegas, Choise och Link


     

Link, Choise och Vegas


Skräckblandad förtjusning!


Vegas, Choise och Link


Smurfen!


Doc


Tristan


Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards