Great Black

Alla inlägg den 21 februari 2011

Av Maja Fredriksson - 21 februari 2011 13:02

I fredags åkte Malin, Sanna och ja till Karlstad för att debutera vårat agilitylag. Tyvärr kunde inte Marre och Crozza följa med, så vi fick starta på tre hundar.


I lördags var vi till Karlstads agilitytävling där lag och inoff starter väntade. Ändast 4 lag körde och i agilityklassen var det inget av lagen som tog sig runt, alltså inte vi heller. Tijah nollade men Link och Vegas fick en varsin disk. I hopploppet nollade både Link och Vegas men då var det istället Tijah som diskade sig, skulle med andra ord varit toppen med en fjärde hund på plats. Link och Vegas hade ungefär lika svajiga lopp och dåliga svängar, vilket som jag trodde, visade sig att Vegas fick den snabbaste tiden! Vegas har myckte högre fart än Link, för honom hänger allt på att få till tighta svängar.


     

Team Sugarwind


Under söndagen var det hoppklass 3 för mina killar samt två inoff. lopp. Link valde jag att diska i agilityloppet då han var väldigt högt upp på balansen, han var på, men jag valde att ta om hindret. Han kändes väldigt trött och slö under hela söndagen.

Vi lyckades ändå med ett nollat hopplopp och hamnade på en 7:e plats.

Links första SM-pinne! Tyvärr 0,53 sek ifrån cert!

 



Jerry skötte sig fint under helgen. Småmissar här och där, några nollade lopp och en slalomingång ifrån SM-pinne (ev. även cert). -20 grader är dock inga bra förhållanden för en liten dvärgpinscher utan päls. Han kämpade på bra!



Efter helgen träningslopp har jag ändå fått en bättre bild av vad som behöver jobbas vidare med. Link måste få upp högre fart, träna bakombyten och hoppa på max höjd (rev något hinder ibland). Jerry måste träna starter (tar ca 30 sek innan jag får jerry att sitta i starten), bättre fart i tunnlar och hoppteknik, där tappar vi mycket tid. Jag måste springa på MYCKET mer men komma ihåg att behålla min tydliga handling samt att vara tyst i min handling.


Idag kom en glad överraskning med posten.



Av Maja Fredriksson - 21 februari 2011 10:30

Vill ju försöka få lydnadsklass 3 avklarad under våren/hösten men tycker det är svårt att få till bra och motiverande träning. Några moment kan man i alla fall slipa på inomhus så som, stegförflyttningar, vittring och fjärren.


Såhär ser fjärren ut nu. Detta är första passet jag la in sitt-stå och stå-sitt och det märks. Från stå till sitt har han inte samma resning som från ligg till sitt.


Även ligg-stå och stå-ligg är relativt nytt vilket märks då han gärna vill lägga sig direkt och inte invänta kommando, från stå måste det vara ligg tycker han.



 

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards