Great Black

Alla inlägg den 22 februari 2011

Av Maja Fredriksson - 22 februari 2011 15:09

En otroligt viktig del i min uppväxt som jag är stolt över att jag fått med mej är vikten av att engagera sig, i sina egna drömmar, för andras intressen och självklart i det som vi har gemensamt!


Framförallt har jag fått mycket av detta av min far. Han har alltid varit engagerad i sportklubben, varit tränare eller lagledare, tittat på alla våra matcher (vi är fyra syskon), varit chaufför och uppmuntrat. Än idag går vi och tittar på varandras intressen, allt mellan fotboll, cross, hundtävling eller konserter i kyrkan, det är så man gör i vår familj!


Det är därför inte konstigt att jag tycker det är självklart att man ska engagera sig, inte bara i sina egna intressen utan även för att hjälpa andra. Jag är medlem vid Enköpings brukshundklubb och mitt stora intresse är hundträning. Jag hjälper till att hålla i agilitykurser samt öppna agility- och lydnadsträningar för klubbens medlemmar. Någon enstaka gång har jag suttit som skrivare vid lydnads- och brukstävlingar. Varje år hjälper jag till att ordna inoff agilitytävlingar samt KM. Jag har även startat upp en öppen sökgrupp och hittat mark till denna, då det fanns ett stort behov av detta på klubben, inte bara från min egen sida utan även önskemål från andra. Jag är även webmaster och sitter med i agilitysektorn.


Utöver detta så tränar jag enormt mycket på fritiden. I höstas blev jag delägare av ett gäng goa tackor! Detta har bidragit till att jag startat upp en vallningsgrupp för att få till bättre träning och kunna ta hjälp av och träna tillsammans med andra duktiga ekipage. Nu under vintern då det är svårt att få till bra lydnadsträning har jag även startat upp en ridhusgrupp som jag själv tycker är guld värd!


Sedan åker jag även till ett ridhus i Solna och tränar agility med ett gäng och ett annat träffar jag i Kungsörs inomhushall!


Varför är det så svårt för människor att engagera sig? Varför ska alla bara ha och ha och ha? Jag hör ofta folk som klagar på att det är så svårt att komma med i olika träningsgrupper, det ordnas inga tävlingar, det finns inga instruktörer och därmed hålls det inga kurser på klubbarna.


Min fråga är, vart är alla dessa människor där det är t.ex medlemsmöten? Det verkar ju finnas ett sug efter hundträning av olika slag men ingen verkar vilja göra jobbet! Det komiska är att det egentligen inte krävs särskilt mycket för att få ihop en fungerande träningsgrupp, säkert mycket mindre än att klaga över att det inte finns en.


Nu lägger jag själv väldigt mycket tid på just hundträning. Jag studerar 125%, jobbar på helgerna, delägare av får, har tre hundar som tävlas i agility, lydnad, spår, sök och vallning. . . men hinner jag göra så pass mycket som jag gör borde väl alla kunna bidra med något!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards