Great Black

Alla inlägg den 28 februari 2011

Av Maja Fredriksson - 28 februari 2011 19:24

Idag var vi ut till Linda i Folsberga för lite vallträning. Sanna var med och efter ett tag kom även Vegas älskade matte Malin! Under korta pass med fokus tränade vi korta fösningar och flankeringar. Link fick 3-4 pass och gick bara bättre och bättre!


Flankeringarna har jag tränat såhär: Ligg (jag står vid fåren), lagt press (Link vänder bort huvudet) och pyssch (Link flankerar). För någon vecka sedan var Link frustrerad, skällde och for iväg i alldeles  för hög fart och jag har haft svårt att få till rätt press på honom. Idag blev följden av detta att jag sa att det inte är okej att skälla och tog bort honom och lade om honom. Kom också fram till att ett enkelt DU är tillräckligt med press för att han ska vända bort huvudet och flankeringen känns MYCKET lugnare och finare med! Ska befästa detta någon vecka till, sen är det kanske dax att lägga in höger och vänster i träningen?


Sista passet kändes toppen! Link ville inte sluta, han gick en fin runda och känslan var på topp! Efter passet åkte Malin och jag och åt sushi! Både trevligt och gott att få tillbringa lite tid med Malin som varit sjuk alldeles för länge!


Nu till min fråga angående rutan! Hur F-N ska jag få till det? Har blivit lite sur på mig själv att jag inte kunnat välja metod och känner att om jag ska få till det här momentet MÅSTE jag välja en som passar oss och ge den en chans.


Target - Man lägger en target i rutan som man sedan skickar hunden på.

Det är väl den jag kört mest med. På kort avstånd och på låååångt, med synlig och lite gömda targets, men likväl känns det som att Link letar mer efter targeten än tar hjälp av konerna för att hitta den.


Shejpa - Låta hunden söka sig till mitten av rutan och stanna själv.

Verkar svårt att få Link att se helheten. Han dras mycket närmre konerna och inte i mitten. Sämre fart. Känns ändå som en bättre metod än den med target.? 


Springa rakt genom - Lära hunden sikta mellan konerna och springa rakt igenom.

Känns som lite lika träning som i 2x2 metoden i slalom, dock står konerna ganska långt ifrån varandra. Måste även få till en bra tajming i stoppet. OM hunden skulle springa på sidan, får man då in den genom dirrigering om den bara lär sig att springa rakt fram?


Som sagt, alla kanske funkar men vilken ska man välja? Har Ni fler tips och förslag? För - och nackdelar? Jag blir galen på detta moment!


Vad har Achilles gjort idag då? Jo slitit sönder tidnininge som kom med posten och som straff kilat ihop hörntänderna och inte kommit loss! Till sist, efter några timmar hade pappret lösts upp och han kunde åter igen skälla i och leka farbror polis!


  

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards