Great Black

Alla inlägg den 8 augusti 2011

Av Maja Fredriksson - 8 augusti 2011 21:37

Under fredagen den 5 augusti till söndagen den 7 augusti samlades Sugarwinds två kullar (för tillfället) för att göra upp om titeln Årets sockervindskull 2011!


En efter en droppade sockervindarna in under fredagen. Av 19 valpar fanns 16 på plats! Vid 18-tiden hade de flesta kommit på plats i stugorna på Bredsands Camping i Enköping och efter en gemensam middag var det dax för första grenen i kullkampen, frågesport. Susanna Skoglund hade gjort iordning 21 frågor och efter en del psykningar, glada rop och en och annan protest hade kull 2 tagit ledningen med 7 poäng.


Under lördagen stod lydnad och agility på schemat. Vi delade upp oss i två grupper som efter lunch bytte plats för att alla skulle få prova på båda aktiviteterna. Mariah Andersson höll i lydnaden och Johanna Ehlin i agilityn. Jag tror att alla var både trötta och nöjda efter dagens pass.


På lördagkvällen var det dax för ytterligare 6 grenar i kullkampen och därefter kunde även en vinnare koras. Vi i Kull 1 samlades för att byta om till kulltröjorna som Malin hjäpte mig att göra dagen innan. Nu var vi redo för kamp, som ett gemensamt team!


 


   


Andra grenen var: Hur väl känner Ni varandra?

6 personer i varje lag valdes ut och fick ögonbindlar på sig. Sedan gällde det att så fort som möjligt ställa sig i rätt ordning beroende på uppdrag. Ex. Från kortast till längsta person eller i den ordningen Era kullhundar föddes osv.

Slutpoäng 12 - 12

 

Tredje grenen var: Minisök

I en ruta på 3x3 meter hade tre mycket små föremål gömts. Varje kull fick välja ut tre hundar som en efter en fick leta reda på dessa. Snabbast tid vann.

Slutpoäng 9 - 6


Fjärde grenen var: Klickerklok

Två personer i varje lag valdes ut, den ena fick vara hund och den andra skulle klicka in 5 olika beteenden.

Slutpoäng 13 - 8

 


Femte grenen var: Fånga pingvinstången

Två personer i varje lag fick ett snöre att knyta runt midjan och i andra änden var det en pingvinstång fastknuten. Genom att svinga på genen gällde det nu att försöka fånga den i munnen.

Slutpoäng 3 - 4

 


Sjätte grenen var: Kast med lite föremål

En person ur varje lag valdes ut för att kasta 6 föremål in i en ruta på 3x3 meter.

En kampstock, stekpanna, hårdkockt ägg, en varmkorv, diskborste och en plastpåse.

Slutpoäng 5 - 6


Sjunde grenen var: Apportering

I sista grenen gällde det att hämta in de kastade föremålen igen. 5 hundar i varje lag turades om att apportera in de olika grejerna. Dock lyckades inget lag få in korven.

Slutpoäng 10 - 8

 

 


 

Efter tävlingen grillade vi tillsammans och efter sammanställningen av kullkampen stod KULL 1 som segrare med 52 - 51 poäng!


Under söndagen åkte halva gänget ut i sökskogen med Mackan Fredriksson och andra halven åkte till vallhagen och Karin Blom. Tyvärr blev det regn hela dagen och mot eftermiddagen var det många trötta hundar och ägare som tappert tränade vidare! Det var riktigt roligt att se hur hundarna för första gången träffade bagglammen med skräckblandad förtjusning.



Jag har haft en toppenhelg och är så glad att så många sockervindar dök upp! Nästa år ser jag fram emot att Kull 2 tar över arrangemanget så jag och Linkan kan luta oss tillbaka och bara njuta! Då är ytterligare en kull med i kampen om Årets Sockervindskull, i denna stund har nämligen 6 stycken valpar fötts!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards