Great Black

Alla inlägg den 18 januari 2012

Av Maja Fredriksson - 18 januari 2012 10:44

Dagen började med ett sökpassa i Blommans ena fårhage. Den är nog precis 100 meter lång men bjuder på både öppna , fält, gamla grishus, täta enbuskars och bergshällar. Link tyckts väldigt lätt dras innåt i rutan så fokus på nästkommande pass kommer ligga på figgar i första hörnen och raka skick! Tomslagen går han fortfarande något bakåt men är lätt att skicka om på flera tomskick och tar då i lite extra. Han verkar ta tomskicken på bästa sätt, som spännande och utmanande.

Även funderat lite över belöningar ute hos figgar...nu har han kampleksak och sedan godis, kanske ska vi prova jaktlek och godis, kanske en mix.


 


Efter söket åkte vi till Blomman och Link fick hjälpa till att valla in Blommans träningsgrupp. Ett litet gäng smånervösa tacklamm med mycket drag hem till ladan. Vi har faktiskt inte tränat så värst mycket sedan VP och vallning är en färskvara så lite knackigt gick det nog. Framförallt märker man att stoppen inte sitter, för snabba flankeringar, för mycket spring och pendling i rörelserna. (Men Sanna Friberg - en aussie kan springa och arbeta med låg svans!)




Efter både fika och mat hos Blomman med träningsgenomgång av hundarna och annat intressant hundsnack åkte jag iväg för ridhusträning med ett gäng sockervindar. Malin/Vegas/Jamma, Matilda/Viggo och Pia/Vasco. Mest  hjälpte jag Malin att köra igenom Vegas i elitlydnaden. Link fick träna fjärren som faktiskt börjar se helt oki ut igen och sedan några dir. apporteringar och rutan. Jäklar vad fint han gick, vilken glad hund! För varje dag som går blir han ta mig tusan bara bättre och bättre att köra! Fantastiskt!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards