Great Black

Alla inlägg den 8 september 2014

Av Maja Fredriksson - 8 september 2014 21:08

För andra året i rad åkte vi iväg till Håverud för att titta på rasmästerskapet i lydnad och bruks. Förra året var Link skadad och Jamie för ung och detta år har vi lagt all vår träningstid på vallningen så varken Link eller Jamie var tyvärr klara för start.


För att inte gå runt helt sysslolösa anmälde jag Link till en rallylydnadsstart och Jamie till exteriörbeskrivning, något som båda klarade alldels utmärkt. Link vann nybörjarklassen med 100 poäng och får därmed flytta upp till nästa klass. Jamie fick en fin exteriörbeskrning och är ett steg närmre en korning.


Vi har haft en jättetrevlig helg, liksom förra året, med fint väder, härliga hundar och fantastiskt sällskap. Det har blivit mycket hundprat och massa skratt. Då jag varit "tävlingsfri" har både Link och Jamie fått träna lydnad en hel del, tack Sanna för sällskapet och lydnadspeppen! Vi har såklart hejat på Malin och Links bror Vegas samt Ingela och Jamies Bror Hobbe. Malin och Vegas fick certpoäng i elitspåret och Ingela och Hobbe blev rasmästare i appellspår med uppflytt till lägre! Grattist till Er! Sen fick ju lilla Lok sitt första officiella resultat, gk nybörjare rallylydnad!


På vägen hem kom vi fram till att Link nog skulle få köra sök igen och höstens tävlingar har redan kollats upp. Det finns några i slutet av oktober och kanske kanske kan vi hinna bli klara till en start. Idag körde vi igenom söket lite kort och kollade av lydnaden.


1. Träff - direktbelöning

2. Träff - direktbelöning

3. Tomt

4. Tomt

5. Träff - direktbelöning

6. Station 3 - direktbelöning


Ett kort men bra pass. Fin attityd!

Efter en matbit åkte vi till klubben och körde ett lydnadspass. Link fick träna framåtsändande med grupp, skall, kryp, inkallning och fritt följ. Link har alla delar fint i framåtsändandet men behöver ett dk vid tempoväxlingen. Väldigt nöjd med vad vi fått till hittils. I skallet har han en liten paus efter första skallet och ett lite för desperat skall. Tänkte göra om den förberedande signalen och mängdträna momentet. Krypet går riktigt fint, inget att klaga på. Inkallningen lägger jag fokus på sista biten från ställandet och försöker behålla tempot hela vägen in i position. Fria följet brukar alltid vara bra på träning.


Jamie fick köra ett rapportpass efter 1 månads uppehåll. 100-120 meter.

B-A 100 meter

A-B 100 meter

B-A 100 meter

A-B 120 meter


Lite sämre tempo andra skicket till B. Duktig tjej, men nu vill vi upp i 300 meter, känns som det är dax nu!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards