Great Black

Alla inlägg den 19 september 2014

Av Maja Fredriksson - 19 september 2014 11:27

Under denna vecka har vi backat tillbaka lite i Jamies rapportträning för att försöka klura ut varför 2:a skickat till Bella på station B har krånglat. Himla tur att jag börjar lära känna många duktiga rapportekipage så jag kan få hjälp och tips på vägen, annars hade det aldrig gått.


Efter vila i augusti körde vi igång igen i september. På samtliga 3 pass när vi skickade tillbaka till B så tvekade Jamie att springa. Sträckan var totalt 200 meter och Jamie springer ut 30, vänder tillbaka till 10 och står sen och funderar. Efter extra kommando (kanske dumt) så springer hon sedan med fin attityd och utan att tveka.


Vi funderade på om det var den längre sträckan som gjorde att hon inte hade motivation att springa. Vi provade att att skicka 300 meter från B-A för att se om det var avsåndet som var jobbigt men till mig springer hon utan att tveka även på längre avstånd. Ett pass fick Bella komma och visa sig (öka motivationen) ända in till station A. Då springer Jamie fint sedan.

Vi fick sedan tips om att byta plats. För att få en rättvis utvärdering behåll vi avståndet 200 meter som Jamie tvekat på tidigare. Nu gick jag ut till B med Jamie. Först lek och godis hos Bella på A. Kort liggtid. Stor skillnad ingen tvekan att springa tillbaka till Bella på A. Nöjde oss där!


Pass två gjorde vi samma upplägg. Lek och kattmat hos Bella på A. Jag gick till B. Jamie tjuvstartade till och med för att få springa tillbaka till Bella på A. Nu skickade Bella tillbaka Jamie till mig. Inga problem alls.


Pass tre kortade vi ner och ville istället träna flera skick och se om motivationen dog i och med flera skick. Sträcka på 100 meter, enkel terräng men inte synligt. Kort liggtid på 30 sek.


1. B-A

2. A-B

3. B-A

4. A-B (Bella visade kattmat innan hon skickade till mig)

5. B-A


Fem skick utan några som helst problem. Avslut hos Bella med lek och kattmat och gos när jag kommer tillbaka.


Frågan är nu om man ska fortsätta att nöta på såhär?

Ett pass där man har lite längre stärcka men bara skickar 2 skick,(möjlighet 3 för att avsluta hos Bella, men med hjälp å tredje skicket).

Ett pass med närmre avstånd men fler skick.

Ett pass med närmre avstånd men med längre liggtider.


Svårt när man inte riktigt vet själv. Tur att vi ska på rapportkurs snart! Ska bli så kul!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards