Great Black

Alla inlägg den 26 maj 2013

Av Maja Fredriksson - 26 maj 2013 18:20

Vilken underbar helg vi haft! I fredags var jag tävlingsledare för Lkl 1 på klubben. 11 starter och träningskompisen Bella och Vilja kom på andra plats med ett 1:a pris! Grattis! Herregud vilka framsteg de har gjort. I januari 2012 fick Bella i läxa av mig att träna kontaktövningar och linförigheten bestod av att sitta i fotposition och träna störning.

"Träna MYCKET bland andra hundar! Kom ihåg att alltid vara envis och låt henne inte stå och låsa mot andra hundar. När du fått kontakt ge henne en uppgift!"


Hon har kommit riktigt långt och det är så kul att se de utvecklas! Hejja Er!

Samtidigt var det Lkl 2 och 3 samt rallylydnad på klubben. Sanna tävlade med både Tijah och Pippi. Godkända, uppflyttade och titel! Grattis!


I lördags var det introduktionsdag i vallning hos oss. 7 spända deltagare och deras hundar samlades klockan 10 ute i hagen. Någon hade träffat får vid ett eller två tillfällen men i stort sett var de alla nybörjare från 10 månader och uppåt. Började med att gå igenom lite teori. Vad är vallning? Vad är vallegenskaper? Varför vallar vi? Vilka olika vallhundar finns och vilka olika stilar finns?


Sedan fick förarna själva flytta djur för att få en försåtelse för djuren och samarbete. Först i den stora hagen och sedan i en mindre fålla där en fick vara förare och en hund. Sedan var det dax för hundarna att träffa djuren. Mer eller mindre tända men alla visade intresse. En härlig dag med trevliga aussiemänniskor och härligt väder!



Karma


Under dagen fick jag trevliga meddelanden om att bästa Malin och Jamma tävlat appellspår med klassvinst och uppflytt! Grattis!


Idag söndag har vi varit på klubben och tränat lydnad. Många i träningsgänget ska ut och debutera eller träna in nya moment för högre klasser! Zion och Jamie har för första gången fått träna mer tävlingslikt med kommendering och en liten kedja!


Jamie fick läggande under gång, inkallning och ställande under gång. Hoppigt och skuttigt men med fin attityd. En platsliggning och apportering provade vi också! Ingångarna börjar se fina ut MEN hon har svårt att förstå fotpostion eller sitta med föremål i munnen vid min sida, hon tänker IPO ingång redan nu. Vi ska jobba vidare på det!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards