Great Black

Direktlänk till inlägg 12 november 2010

Smider planer. . .

Av Maja Fredriksson - 12 november 2010 10:53

Det är så mycket inom hundträning som är roligt men känner väl att man faktiskt inte hinner med allt, trots att jag har 26 timmar på mitt dygn! Planeringen inför 2011 är i full gång och efter en del diskusioner ser det ut att bli något liknande:


Snön är här och lättast att träna under vintern är nog lydnad, därför blir det klass 3 momenten med förhoppning om en debut i lydnadsklass 3 i vår (feb/mars).


Ska samtidigt försöka underhålla söket, dels i skog men också inomhussök för att i vår satsa på brukset och en start i lägreklass sök under året. I lägrelydnaden är det väl krypet som inte sitter.


Självklart kommer jag träna agility hela året runt. I vår blir det till att ta sista pinnen i agilityklass 1 och sedan satsa fullt på att få upp Link i klass 3 så fort som möjligt under våren/försommaren!


Vallningen kommer jag också försöka träna så mycket det går. Inga direkta planer där då jag inte alls vet hur mycket jag eller Link kommer utvecklas under tiden.


Sammanfattningsvis så har jag alltså lagt ner spåret, varken Link eller framförallt jag tycker att det är speciellt roligt. Vi kommer försöka få till lydnadsklass 3 under vintern/våren för att sedan satsa helt på agilityn och söket under nästa år! En del vallning på det så är planeringen i hamn. Först ut är alltså lydnaden.


Sittande i grupp - 2

Ett moment som vi tränat parallellt med platsliggningen från första början. Många hundar i vårt träningsgäng är i de högre klasserna så det har fallit sig naturligt.


Platliggande - 2

Ett moment som vi lagt ner MYCKET tid på! Känns som ett tryggt moment som vi fortstätter träna som vi gör nu.


Fritt följ - 4

Här kommer vi lägga mycket tid! Sidoförflyttningar har vi inte börjat med än. Vändningar på stället tränar vi redan men funderar på att ändra mitt helt om till vänster-vänster istället för höger-höger.


Sättande - 3

Kommer träna in operant på samma sätt som läggandet och ställandet som gett snabb effekt!


Inkallande med ställande och läggande - 4

Fart och focus! Snabba ställanden har han men lägganden har vi inte tränat än.


Sändnande med platslägganden och inkallande - 4

Rutan, rutan, rutan. Har nog inte riktigt bestämt hur jag vill ha rutna, känner att targeten tar bort fokusen från konerna. En tanke är att låta honom springa rakt igenom, ungefär som jag tränade in slalomet 2x2 metoden.


Apportering med hopp över hinder - 3

Ett moment som vi är klara med, men som alltid kan finslipas! Fart och ingång.


Apportering av metallföremål - 2

Får se hur han upplever metallen. Måste fixa en metallapport.


Vittringsprov och apportering - 4

Fick tipset att börja träna detta moment IGÅR! hahaha! Vi började idag, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp momentet? Funderar på Marias burkar. . .


Fjärrdirigering - 4

Måste själv skriva ner vilka skiften som ska ha vilka handtecken/röstkommandon.

 
 
Liza, Lotus&Pax

Liza, Lotus&Pax

13 november 2010 10:19

Jamen han var ju liten där!
Nej han äter ALLT och knycker ALLT,så jag måste fixa mellanvägg t buren och så får lilla satan frysa ;)

http://www.lizashundar.bloggplatsen.se

 
Marie L

Marie L

13 november 2010 10:20

Ser ju bra ut planeringen:-) kul med sökstart till våren! Ni är duktiga som hinner så mycket som ni gör.
´Ha en bra helg

http://www.123minsida/Minos

 
Malin m. Vegas

Malin m. Vegas

13 november 2010 12:43

Ja tyvärr är det ju tiden som sätter stopp och sen har ju "någon" kommit på att man måste jobba oxå för att kunna leva...Annars hade man ju haft hur mycket tid som helst=)Planeringen ser bra ut. Det kommer bli toppen för er!

http://truefriend.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maja Fredriksson - 22 december 2017 19:47

Tycker det blir svårare och svårare att sätta mål. Tror mycket beror på att jag inte vet om jag får all tid jag vill och behöver... Men vi gör ett försök!   Link's mål: Nose Work NW1   Jamie's mål: Agility Uppflyttad till agility...

Av Maja Fredriksson - 21 december 2017 21:54

Det har inte blivit många inlägg här i bloggen men jag känner ändå att det är kul att spara målsättningar och utvärdera tävlingsåret. Det har inte blivit många tävlingar under året och egenligen inte många mål uppfyllda...   Links mål: Bruks ...

Av Maja Fredriksson - 12 juni 2017 20:15

Carroll's Rei 4 Sugarwind     Ras: Australian Shepherd Född: 2017-06-12 Vikt:  Höjd:  Färg: Blue merle vit och tanÖgonfärg: Bruna Svans: Kuperad Ögon: Bruna HD: ED: Övrigt:   SKK reg: SE14164/2018 ASCA reg:   Mor: Car...

Av Maja Fredriksson - 1 januari 2017 12:54

Då var det dax att planera och sätta upp lite mål för 2017 års tävlingssäsong. Ibland känns det lite deppigt att inte kunna sätta de mål vi önskar, samtidigt som det skapar det nya utmaningar.    Links mål: Bruks Uppflyttad till elitspår ...

Av Maja Fredriksson - 27 december 2016 22:43

Idag har vi hunnit med både ett skyddspass för Jonas och sedan träffat alla amerikanska aussies i vallhagen. En underbar hunddag från 10-16!    Började med att möta upp Emma och Petri för att köra skydd med Jamie och Nisse för Jonas. Det var läng...

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards