Great Black

Alla inlägg den 18 mars 2011

Av Maja Fredriksson - 18 mars 2011 09:13

Igår på ridhusträningen var det verkligen vallhundsinvasion, fem aussie och två bc! Mycket plats blev det också då vi bara var 6 personer.


Jag fokuserade på vårt absolut sämsta "moment" - sidförflyttningarna. Höger är ok, han sätter sig mellan stegen, vänster är katastrof och bakåt likaså! Min fundering är att träna i kommando backa och att gå på planka med framtassarna. Vi får se.


Sedan körde vi igenom fjärren som börjar kännas bra. Jag står fortfarande ganska nära och har hjälppinnen under Link. Tyvärr trampar han fortfarande om med en tass, han flyttar den inte men lyfter och sätter ner den igen. Sen måste jag tänka ut mina rörelser, spec. från stå till sitt. . .


Vi tränade också rutan en sväng, som vi gör ganska ofta nuförtiden faktiskt och för en gångs skull så kändes det riktigt bra! Det jag lägger mest fokus på är att shejpa in Links position, på nära håll. Jag börjar se ett rörelsemönster hos Link, han fokuserar på den vänstra främre konen för att sedan vrida upp mot den bakre högra och på så sätt hamnar han i mitten när han vänder sig mot mej.


Sedan var det dax för Malins och mina utmaningar. Vi gjorde en jätterolig övning där vi utmanade varandra och hundarna i fria följet! Jag fick 4 fria följ av Malin.

 

  • Under det första passet gick hon runt och snackade skit om mej och min hund och skrattade åt oss! "Fy vilken ful hund" "Men gud vad han tränger" "hahahaha" "Men kolla han sitter ju i svängarna".
  • Andra passet störde hon Link genom att gå väldigt nära, framför, bakom och cirkulera runt omkring oss.
  • Tredje passet kommenderade hon vääääääldigt långsamt.
  • Pass fyra lockade hon på Link med bitstocken. Detta var jobbigsat för Link som verkligen verkligen ville gå till Malin! Han fick jobba på för att hålla postion och som belöning fick han springa och kampa med henne!

 

Oj vad roligt det här passet var! Mera såna utmaningar! Mina utmaningar till Malin var lite liknande men jag hade inte tänkt så mycket på att störa föraren, mest Vegas. Något som blev för stor störning för honom var BITSTOCKEN!!


Aussielägret 2010


Efter träningen fick lillebror Cash leka med Vegas och Link. Oj vad kul det var att springa i ett stort tomt ridhus. Min lilla smurf tycker dock tre är en för mycket om ville springa ifrån den röda! Vegas fick sedan följa med hem till mej och nu ska vi ut till fåren för att valla och träna bevakning med Mikaela och Thing. Malin kommer ikväll, så då blir det till att fira bästa Pia som skrivit högsta betyg på provet! KUL!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards