Great Black

Alla inlägg den 21 mars 2011

Av Maja Fredriksson - 21 mars 2011 21:41

I lördags åkte jag och Malin till Kungsör för att titta på rankingtävlingen i lydnad. En tävling för elitekipage med chans att tävla för Sverige i VM iår. Vi såg inte riktigt alla ekipage men tillräckligt många för att förundras och imponeras. Något som jag kände som possitivt var att jag faktistk kände att med rätt träning och fokus skulle vi nog kunna komma upp i några av ekipagens nivå (sen kanske de gjorde sin sämsta prestation någonsin, hahaha)


På kvällen åkte vi till Huvudsta för att träna agility. Blev många små övningar och Link fick några banor med mycket fart! På kvällen var jag rejält trött.


Söndagen fick gå i vårens tecken. Fika i solen med syster, utflykt till Västerås och sedan husvisning. En liten gård på 5 ha med fårhus och skog. Perfekt belägen utanför Enköping! Har tyvärr inga pengar men alltid kul att få drömma sig bort för en dag!


Prio ett just nu är väl lydnadstrean.

I friaföljet är det mest sidoförflyttningarna som krånglar. Min utmaning är att korsa benen åt båda hållen och Links utmaning är att lära sig backa och gå på plankan, sedan ska vi ta tag i detta "moment" igen.


Sättandet går riktigt bra efter att jag bytt kommando. Inte ett fel.


Inkallningen har jag inte kunnat köra så mycket. Måste fokusera på farten känns det som. Även här har jag bytt kommando. Link hit - ok - ok


Rutan börjar, tro det eller ej, att falla på plats. Än så länge har jag inte kört den i någon kjedja så vi får se hur det går då.


Hoppapport har jag inte kört men känns som ett av de säkraste momenten.


Metallen har jag aldrig kört ute än då det varit så jäkla kallt. Utmaningen här är att Link tar den men håller alldeles för mesigt så den skallrar. Detta har jag löst genom ett långt snöre och dragkamp för att kunna få loss den! Än så länge har jag fått det resultat jag önkade. . .


Vittringen går kanon. Det enda är att han gärna vill lukta på alla pinnar innan han går tillbaka till rätt och sedan tar han upp rätt och tar ett bättre grepp (omtag). Inget av de har jag brytt mig om. Vet inte om det kan förbättras med mer säkerhet och erfarenhet.


Fjärren går frammåt. Börjar sakta kunna stå på längre avstånd och har även bytt kommando i stå/sitt skiftet! Nu har jag dessa:

ligg/sitt - zitt

sitt/ligg - ligg


sitt/stå - stå

stå/sitt - bazz


ligg/stå - stå

stå/ligg - deck


Vi jobbar på! Längtar efter våren och hoppas på torra planer inom en snar framtid. Nu måste jag börja kjedja fler moment. På torsdag vänter utmaningsträning med bästa Malin. Jag har kommit på två utmaning till henne! Tihi!

Presentation


Maja Fredriksson
Achilles - Link - Jamie - Rei

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards